ПАО би шута на Марсилия в невероятна драма

Гърците ще играят в плейофа с Брага, който разби Бачка Топола

Спорт
11:47 - 16 Август 2023
1938
ПАО би шута на Марсилия в невероятна драма

Френският бронзов медалист - Олимпик Марсилия, отново показа колебания срещу гръцкия вицешампион Панатинайкос и отпадна от третия кръг на квалификациите в Шампионската след успех с 2:1 в редовното време и загуба с 3:5 след изпълнения на дузпи.

И двете попадения за домакините отбеляза Пиер - Емерик Обамеянг (2' и 45'+1'), докато за гърците се разписа Фотис Йоанидис от дузпа (90+9').

След перфектно изиграно първо полувреме, играчите от Южна Франция се оттеглиха на почивката с два гола преднина. След по-малко от 120 секунди Пиер-Емерик Обамеянг получи извеждащо подаване от Исмаила Сар и нападателят на домакините остана очи в очи със стража Алберто Бриньоли, за да открие резултата.

В добавеното време на първата част жонатан Клаус центрира в наказателното поле и намери Пиер-Емерик Обамеянг, който овладя топката и я изстреля в долния десен ъгъл, с което и бе осъществен пълният обрат в общия резултат.

След почивката французите решиха, че са спечелили мача и създадоха едва четири голови положения. За сметка на това техните съперници натиснаха в заключителните минути и след три точни удара получиха правото да изпълнят дузпа дълбоко в добавеното време. Зад топката застана 23-годишният Фотис Йоанидис, който не се поколеба и прати срещата в две продължения по 15 минути.

В допълнителното време Витор Оливейра от домакините в 110-ата минута прати топката в противниковата врата, но съдията отмени гола след преразглеждане на ситуацията чрез системата VAR. След това двата отбора не успяха да си вкарат нови редовни голове и срещата премина в етап на изпълнение на дузпи.

При изпълнението на 11-метровите наказателни удари Фотис Йоанидис, Бернард, Ласло Клайнхайслер, Себастиан Паласиос и Филип Младенович вкараха за Панатинайкос. Точни за Марсилия пък бяха Жордан Верету, Исмаила Сар и Виктор, но пропуска на Матео Гендузи натежа и прати празненствата към гръцката столица.

За място в груповата фаза на най-престижния турнир на Стария континент играчите на Панатинайкос ще спорят с коравия тим на Брага, който разби Бачка Топола.

Португалците с лекота се класираха за плейофите в Шампионската лига, след като разгромиха с 4:1 сръбския вицешампион и го елиминира с общ резултат 7:1.

Както и при домакинството си, португалците бяха безпощадни от самото начало. Те вкараха 4 безответни гола до 20-ата минута, а домакините успяха само да стигнат до почетно попадение в края на първото полувреме.