ПАО, Рейнджърс и Макаби Хайфа с по гол преднина преди реваншите

Трите отбора спечелиха срещите си от третия квалификационен кръг на Шампионската лига

Спорт
11:47 - 10 Август 2023
1648
ПАО, Рейнджърс и Макаби Хайфа с по гол преднина преди реваншите

Панатинайкос победи Олимпик Марсилия с 1:0 в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига по футбол. Двубоят в Атина се състоя при строги мерки за сигурност след тежките инциденти в понеделник вечер, когато загина привърженик на АЕК след сблъсъци със запалянковци на Динамо (Загреб).

ПАО и Марсилия изиграха оспорван мач, а ключовият момент в мача дойде в 65-а минута, когато един от най-дейните в редиците на френския отбор Джефри Кондогбия бе изгонен с втори жълт картон. Домакините се възползваха от численото си превъзходство и стигнаха до минимален успех с гол на Бернард в 83-а минута.

Минимален домакински успех постигна и Рейнджърс с 2:1 срещу швейцарския Сервет. Шотландците поведоха набързо с гол от дузпа на Джеймс Таверние и попадение на нигериеца Сирил Десерс след 15 минути игра.

Гостите върнаха един гол минута преди почивката чрез Крис Бедия. Сервет доигра последните 30 минути с човек по-малко след червен картон на Давид Дулин, което попречи на тима да упражни по-сериозен натиск в търсене на изравнителен гол.

Макаби Хайфа се наложи с 2:1 като гост на Слован Братислава. Любопитното е, че и трите гола в мача паднаха още в първите 15 минути. Пиеро даде преднина на отбора от Израел в 5-а минута, а бившият играч на Милан Юрай Куцка изравни за Слован в 12-а. Три минути по-късно Диа Саба отбеляза победния гол за Макаби.