Парагвай изненада Чили, Урагвай посече Боливия

Спорт
11:22 - 25 Юни 2021
1111
Парагвай изненада Чили, Урагвай посече Боливия

Парагвай записа втората си победа на Копа Америка. Тимът надви с 2:0 над Чили в мач от група А. “Гуараните” показаха много по-силна игра от своя съперник и спечелиха след голове на Браян Самудо в 33-ата и Мигел Алмирон от дузпа в 58-ата минута. За чилийците пък това бе първо поражение в турнира.

Парагвай започна по-силно мача и в 15-ата минута Клаудио Браво бе поставен под напрежение след хубав шут на Матиас Вийясанти, но успя да спаси. Чили обаче отговори с опасен изстрел с глава на Бен Беретон в 22-ата минута, който обаче не намери очертанията на вратата.

В 33-ата минута обаче защитата на чилийците проспа едно центриране от корнер и Браян Самудио с глава простреля вратата за 1:0. Чили можеше да изравни в 52-ата минута, но Артуро Видал пропусна отблизо с глава.

В 56-ата минута обаче Гари Медел извърши нарушение в наказателното си поле и съдията посочи бялата точка, а Мигел Алмирон не сгреши и направи резултата 2:0. В 73-ата минута и чилийците претендираха за дузпа за игра с ръка, но реферът прегледа ситуацията с ВАР и видя, че няма основание да отсъди наказателен удар.

Парагвай е с актив от 6 точки излезе на 2-ото място в групата. Чили вече е 3-и с 5 спечелени точки.

Уругвай постигна първата си победа в тазгодишното издание на Копа Америка. Тази нощ възпитаниците на Оскар Табарес се наложиха с 2:0 над Боливия в третия си двубой от група “А”. Успехът им дойде след автогол на Карлос Лампе в 40-ата и попадение на Единсон Кавани в 79-ата минута. За Боливия пък това бе трето поредно поражение.

Уругвай диктуваше събитията на терена и в 21-ата минута Кавани дриблира в наказателното поле, но вратарят внимаваше и успя да блокира удара му. След това в 36-ата минута Луис Суарес стреля с глава от добра позиция, но не намери очертанията на вратата.

В 40-ата минута се стигна и до откриване на резултата. Топката бе центрирана по земя в наказателното поле, там Хайро Кинтерос действа лошо и с шпагат я прати в краката на вратаря Лампе, който не успя да реагира, кълбото рикошира в него и се озова зад голлинията.

В 45-ата минута Луис Суарес за малко да удвои със силен шут извън наказателното поле, но този път Лампе спаси.

Вместо Боливия да реагира през втората част в търсене на изравняването, Уругвай продължи да има инициативата. Карлос Лампе направи няколко блестящи спасявания след удари на Кавани и Родриго Бентанкур, а в 76-ата минута и Факундо Перес пропусна добра възможност, стреляйки покрай вратата.

В 79-ата минута обаче логичното се случи и падна втори гол за урусите. Торес напредна отляво и пусна към Кавани в наказателното поле, който от движение хладнокръвно прати топката в мрежата за 2:0.

Така Уругвай се поздрави с победата и с актив от 4 точки излезе на 3-ото място групата. Боливия пък остава на дъното с нулев актив и почти без шансове за продължаване напред в турнира.