Парапланерист едва не обърса Северния плаж в Бургас

За късмет инцидентът се е разминал без пострадали

Новини
16:27 - 04 Септември 2024
1263
Парапланерист едва не обърса Северния плаж в Бургас

Бургазлия сигнализира Общинският съвет на Бургас за опасен инцидент с парапланерист, пише Burgas24.bg. Случката се разиграва в неделя около 14 часа на Северния плаж в Бургас – между Baywatch bar и девети спасителен пост.

Парапланеристът е направил неумела маневра за приземяване и е преминал на 1,5 м над плажуващи и чадъри и след 10-на метра се е приземил, падайки между хората, а въжетата и крилото са се оплели между чадърите. За късмет инцидентът се е разминал без пострадали.

"Ако има видеонаблюдение в тази зона на Северен плаж - Бургас или на крайбрежната алея това може да се установи.

Тъй като нямаше пострадали от инцидента никой от присъстващите не му потърси сметка, защо застраши живота и здравето, както на хората на плажа така и своето.

С подаването на този сигнал ми се иска да се установи как се регламентира практикуването на този спорт парапланеризъм, и развлечението полет с парапланер в Морска градина Бургас.

Безопасно и сигурно ли е?

Кой отговаря за реда, сигурността, безопасността, обществения ред?

Заплаща ли се на общината ползването стартовата площадка, а на концесионера на Северен плаж — Бургас мястото за кацане, защото това е и търговска дейност?

Кой ще е отговорен при инцидент с парапланер в Морската градина и на Северен плаж - Бургас? Община? Концесионер? Няма информационни табели, както на старта, така и местата за приземяване и обозначение на табелата на концесионера“, пише бургазлията.