Паргов поиска още един мандат като шеф на БСП-София

8220 софийски членове ще участват в прекия избор на председател на партията

Новини
21:02 - 04 Юли 2020
2918
Паргов поиска още един мандат като шеф на БСП-София

Правя заявка за следващ мандат като градски председател на БСП-София, защото човек трябва да избере своето поприще, а аз съм избрал София. Това каза в интервю за Канал 3 лидерът на Градския съвет на БСП-София и член на Изпълнителното бюро на БСП Калоян Паргов.

„След седмица ни предстои градската конференция. Тази градска конференция е завършек на тези последни 4 години. Аз имам право на още един мандат. Камъкът си тежи на мястото в София. Немалко постигнахме, има още какво да направим и в следващите 4 години. Аз никога не съм се натискал за постове. Това, което съм в момента, дължа на оценката и подкрепата на хората“, допълни той.

8220 са софийските членове, които ще участват в прекия избор на председател на БСП, посочи Калоян Паргов.

„Този избор е голямо предизвикателство, има много подводни камъни и течения. Вътрешнопартийната дискусия в БСП никога не е спирала 130 години – тя се води около идеи, принципи, около ценности, политики и посока, в която да върви партията. Когато се стигне до личностен конфликт, това е пагубно. Това нещо е пагубно в средносрочен и дългосрочен план. Колкото повече се раздухва и експонира, това е вредно за партията. Мисля, че на всички участници в това състезание трябва да им е светнала една червена лампичка“, отбеляза лидерът на БСП-София.