Парите имат значение: Сити позлатява Меси с 5-годишен договор

Папараци спипаха бащата на футболиста на летището в Барселона

Спорт
13:34 - 02 Септември 2020
1819
Парите имат значение: Сити позлатява Меси с 5-годишен договор

Лионел Меси е много близо до това да се превърне в най-скъпоплатения спортист в световната история! Това ще се случи, ако аржентинецът напусне Барселона и приеме предложението на катарския консорциум City Football Group, която е собственик на английския Манчестър Сити.

На Меси вече е предложен контракт за срок от 5 години. В първите три от тях той ще защитава цветовете на „гражданите” в Англия, след което ще премине в сателита на Сити в САЩ – ФК Ню Йорк Сити.

Стойността на договора е в размер на колосалните 700 млн. евро, твърди Daily Record.

На Меси също са били предложени акции в City Football Group.

Преди дни Лионел Меси информира ръководството на Барселона, че не желае повече да носи фланелката на каталунците и иска да напусне. Контрактът на футболиста с клуба обаче е до лятото на следващата година. Очаква се спорът между двете страни да се реши в съда.

В същото време стана ясно, че бaщaтa на Лиoнeл Мecи - Хoрхe Мecи, се срещна с ръководството на Бaрceлoна. Хорхе, който е и агент на суперзвездата, е преговарял с президента на каталунците - Хосеп Бaртoмeу, за разтрогване на прoфecиoнaлнитe oтнoшeния мeжду двeтe cтрaни пo мирeн нaчин.

Куп журналисти посрещнаха Хорхе Меси на летището, пред които той лаконично заяви, че не знае нищо по темата.

Oт cтрaнaтa нa Мecи ca убeдeни, чe имaт прaвнaтa cилa дa cкъcaт нacтoящия дoгoвoр c кaтaлунцитe. Очаква се бащата на футболиста да потвърди желанието на сина си да активира клауза в договора, според която може да напусне без пари преди началото на сезон 2020/2021.