Парламентарен контрол: Изслушват днес петима депутати

Избраниците на народа ще питат министър Захариева за преговорите между ЕС и РС Македония

Новини
08:21 - 11 Декември 2020
1500
Парламентарен контрол: Изслушват днес петима депутати

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще отговаря на шест въпроса. Сред тях са официалната позиция на България при стартирането на преговорите между Европейския съюз и Северна Македония, участието на страната ни в инициативата „Три морета“, Програмата за подкрепа на организации на български общности зад граница, както и представителството в местната власт на българската диаспора в Украйна.

Процедури за придобиване на българско гражданство – това е темата, по която ще говори правосъдният министър Десислава Ахладова, а развитието на енергетиката в България е темата на ресорния министър Теменужка Петкова.

Реформа в политиката за пътните такси, работата на ТОЛ-системата и Националната жилищна стратегия на Република България – това за въпросите, адресирани до регионалния министър Петя Аврамова.

Работата на образователната система в условията на пандемия – най-общо с това са свързани въпроси, адресирани до ресорния министър Красимир Вълчев.

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева трябва да даде информация на депутатите за финансовото подпомагане по мерките от Програмата за развитие на селските райони за следващия програмен период.

Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще отговоря на въпрос, свързан с приватизираната фирма "Български морски флот" и защита на държавния интерес.