Парламентът: 6 месеца за Сачева да обедини социалната политика

Министерството представя Кодекс за подкрепа

Новини
12:22 - 25 Юни 2020
1604
Парламентът: 6 месеца за Сачева да обедини социалната политика

В следващите 4 месеца социалното министерство трябва да изготви и представи в НС анализ на социалните закони и да предложи как да се кодифицира. В срок от 6 месеца пък министерството трябва да представи проект на Кодекс за социална подкрепа, който да обедини в един нормативен акт цялостната държавна политика в тази сфера. Това възложиха депутатите на социалната министърка Деница Сачева.

Решението бе подкрепено от 111 депуати в зала, 1 гласува „против“ и 40 се въздржаха. Ще направя необходимото, за да може да ги изпълним в срок, обеща от трибуната в НС министър Сачева.

„Социалното законодателство е фрагментирано, в много случаи сложно за обяснение и създава проблеми между различните категории хора. Начините, по който са уредени. Бяхме атакуван за това, включително и аз тук от трибуната, за това, че има бездействие, че се опитва някой да хвърли прах в очите на хората. От началото на извънредното положение до момента, ако не ви е направило впечатление, но именно социалното министерство действа най-много на терен. Не беша забавено нито едно плащане“, обясни Сачева.