Парламентът прие: Министър ще замества премиера, когато отсъства

Направо запишете Асен Василев, той е скритият премиер, настоя Гроздан Караджов

Новини
10:26 - 05 Октомври 2023
1959
Парламентът прие: Министър ще замества премиера, когато отсъства

Депутатите приеха на първо четене Законопроект за изменение на Закон за администрацията. С него се урежда изпълнението на функциите на министър-председателя при негово отсъствие от страната или ползване на законоустановен отпуск, когато правомощията му не могат да бъдат изпълнени от заместник министър-председател поради отсъствие от страната, ползване на законоустановен отпуск или при невъзможност за упълномощаването му.

Очевидно извънредните заседания на народните представители не им се отразяват кой знае колко позитивно, защото за пореден ден те не спират да си разменят любезности от парламентарната трибуна.

В законопроекта за администрацията се предлага министър-председателят, когато отсъства, да може да възлага изпълнението на своите правомощия на определен от него министър, с писмена заповед за всеки конкретен случай.

Гроздан Караджов заподозря, че пак се прави закон за определен човек и

настоя директно да се запише, че става въпрос за Асен Василев. Той бил скритият премиер.

Тошко Йорданов излезе и не се съгласи с него като посочи, че скритият премиер седи пред него и това е Делян Пеевски, Николай Денков му бил секретарка и от време на време правел "миг-миг". Това мнозинство беше заченато меко казано по порочен начин, смята Цончо Ганев.

Осъзнавате ли колко сте жалки,

недоумява той. Пеевски ви е министър-председателят, това ви е пътеводната светлина, нападна Ганев мнозинството.

"Моля ви да не прекалявате с култа към личностите", настоя Росен Желязков.

Цончо Ганев излезе да цитира антиГЕРБ и антиПеевски изказвания на лица от ПП/ДБ. Парламентът няма нужда да слуша глупости, ядоса се Явор Божанов и настоя за отношение от страна на парламентарния шеф. Те вадят големи изказвания, но накрая са мекички, подчерта народният представител.

Чудно какви ли полемики ще отприщи последната реплика...