Паро Никодимов: ЦСКА на Ел Маестро е по-бърз и комбинативен

Лудогорец остава фаворит за титлата, може би Левски ще се вдигне, заяви легендарният наставник на армейците

Спорт
14:27 - 09 Октомври 2023
2199
Паро Никодимов: ЦСКА на Ел Маестро е по-бърз и комбинативен

"Очаквах малко повече от този двубой, но явно напрежението си оказа влияние. Не беше това ниво, което ЦСКА показа срещу пловдивските отбори. Видя се обаче, че Левски ги затрудни повече, бяха се разузнали един друг и нямаше кой знае какви голови положения. Опитваха се и от двата отбора, за мен сякаш остана недовършен мач", заяви един от легендарните треньори и футболисти на ЦСКА - Аспарух Никодимов.

Той анализирай детайлно представянето на армейците по време на последното Вечно дерби, завършило 1:1.

"Тези момчета още не са се напаснали хубаво, защото - виждате, в България през цялото време се прави селекция, ту дойде един, ту друг и докато се сработят, сезонът свърши. Трябва да се установи основен състав от 8-9 души, да влезне един нов не е фатално, но дълго време се осъществява селекцията...

Има силни моменти, това момче Майкъл Естрада не е лошо, но още няма достатъчно опит, за да бъде по-добър. Иначе притежава спортно-технически качества. Както се казва, има хляб в него", заяви Паро.

"В България веднъж завинаги трябва да се разбере, че треньорът е номер едно. Зависи от наставника, защото видяхте, че и при предишния треньор, и сега резултатите са по-различни. Играта най-вече е по-жива, по-бърза и комбинативна. Значи нещо е направил Ел Маестро и то за кратко време. Дано да продължават така, да видим таванът докъде ще стигне, а таванът за нас е шампионска купа!

Няма лесни мачове. Най-лесният, може да стане най-труден. Когато водиш с три-четири гола разлика, тогава срещата е лесна. Подцениш ли противника, сам си правиш сблъсъка сложен. Играчите са на терена първо, за да спечелиш, второ, за да забавляваш публиката. Ти си като един артист, това ти е работата", заяви още Никодимов.

"Лудогорец си остава постоянен фаворит за титлата, може би Левски ще се вдигнат, тъй като на моменти показаха не лоша игра. Локо (Пловдив), Черно море също ще са в борбата. Традиционно обаче Лудогорец, Левски и ЦСКА са кандидатите за първото място", допълни бившият треньор.

"Фенът за това фен, да ходи да поддържа отбора си. За останалите неща са длъжни да се грижат шефовете. Те на момента си изявяват емоциите, искат да видят една добра игра, отборът да върви напред, защото в много години ЦСКА е печелил шампионски титли. Те си живеят с някои спомени, но нещата се променят. Има текучество на играчи, по мое време трудно се преминаваше от Левски в ЦСКА, това си е цяло чудо. БФС не разрешаваше такива трансфери", завърши Аспарух Никодимов пред Топспорт.