Парти приключи с трима загинали след инцидент с басейн и сух лед

Заради слаба вентилация няколко души се задушили

Новини
10:07 - 02 Март 2020
3729
Парти приключи с трима загинали след инцидент с басейн и сух лед

Купон за рождения ден на популярна руска инфлуенсърка завърши по безкрайно драматичен начин, след като трима души са загинали от задушаване в басейн със сух лед, предаде BBC, цитирана от Канал 3.

Instagram звездата Екатерина Диденко решава на 28 февруари в Москва да организира празненство по случай 29-ия си рожден ден. Тя не пропуска да зарадва своите повече от 1 млн. последователи в социалните мрежи с кадри от празника. Но всичко върви добре, докато някой не решава да направи един безкрайно неразумен експеримент. 

В разгара на купона хората се оплакали от топлината в закритото помещение и някой дал идея да изсипят сух лед в басейна, за да го охладят. Слабата вентилация позволила на химическата реакция да се разрази с пълна сила и това накарало мнозина да припаднат, а трима души така и не се събудили.

Според Здравния департамент в Щатите, сухият лед е въглероден диоксид, който причинява главоболие и задух, а инхалирането му може да причини гадене и повръщане.

Сред загиналите на мрачния купон е и съпругът на Диденко.

На този етап не е ясно, каква всъщност е била целта на смесването на леда с водата. Едната хипотеза гласи, че хората са искали да се охладят, а друга - постигането на добър визуален ефект за по-красиви кадри. Независимо от намеренията, човешката драма е налице и това би трябвало да послужи за ценен урок на онези от вас, които са готови на всичко, за да си спечелят одобрението на своите виртуални приятели.