Партийната субсидия ще падне драстично - до 1 лев на глас

Политика
08:53 - 06 Юни 2019 (обновена)
4056
Партийната субсидия ще падне драстично - до 1 лев на глас

Партийната субсидия да падне драстично - до 1 лев на получен глас. В момента тя е 11 лв.

Това ще предложи правителството на Бойко Борисов, стана ясно след заседание на парламентарната група на ГЕРБ с министър-председателя и мининистъра на финансите Владислав Горанов, което приключи преди минути.  

Заседанието продължи малко повече от 10 минути, през които предложението бе предложено и мотивирано пред народните представители, които се очаква да го подкрепят в пленарна зала.

„Това влиза в парламента, надявам се всички да го подкрепят. Парите, които ще се спестят, ще се дадат за строителството на детски градини", заяви Борисов.

"Много се наслушахме на популизъм. В много страни милиардерите и олигарсите са премиери. Вкарваме закон за 1 лв субсидията. Да видим как ще се оправят партиите, как ще плащат на социолози, на политолози... Толкова са ми ясни тези игрички! Аз бих на изборите без един лев като кмет. Това влиза в парламента. Със спестените пари ще строим детски градини и ясли. Образованието винаги е било приоритет. Защо преди нямаше такъв проблем, питам аз...", каза още премиерът.

 Очаквайте подробности.