Първа версия: Футболни хулигани пребили Слави Ангелов?

Нападателите на журналиста са били с маски с черепи и кости, каквито носят членовете на известна групировка

Новини
23:04 - 17 Март 2020
14340
Първа версия: Футболни хулигани пребили Слави Ангелов?

Футболни хулигани от крими групировка, подкрепяща столичния гранд „Левски”, са сред заподозрените за побоя над известния разследващ журналист и главен редактор на „168 часа” Слави Ангелов, научи Lupa.bg.

Тази вечер Слави Ангелов бе нападнат пред дома си на бул. „Дондуков” от двама маскирани мъже, въоръжени с метални тръби. Агресорите са удряли журналиста, докато той загуби съзнание, а трети е записвал инквизицията с мобилния си телефон.

„Една от версиите е, че Слави Ангелов е станал жертва на футболни хулигани. За това подсказват няколко неща, освен това са носили маски с черепи и кости, каквито носят членовете на една определена групировка. Все още се разследва дали побоят е поръчан, или Ангелов е бил сбъркан с някого. Разследват се и други версии, но основната е, че той е нападнат от футболни хулигани”, коментира пред Lupa.bg столичен криминалист.

В момента МВР извърша издирвателни мероприятия и очакванията на криминалистите са да заловят съвсем скоро агресорите.

Една от последните теми, по които Слави Ангелов е работил, е свързана с хазартната война между Васил Божков и братята Цветомир и Боян Найденови – Цеките. Божков доскоро финансираше и футболния клуб „Левски”, но пък е в обтегнати отношения с крими групировката от сектор „Б”, чиито членове са сред  заподозрените за побоя.

Паркирах колата и тръгнах към къщи. Пред мен вървеше един съсед. Щом той влезе във входа, видях човек с маска. Отначало не обърнах внимание, защото сега много хора ходят с маски, но тази беше с маска с череп и кости", разказа Слави Ангелов пред в. "24 часа". Когато се свестил след побоя, на място имало полиция. Дошла линейка и го откарали в болница.

Слави Ангелов е сред най-популярните разследващи журналисти в България, пише основно по криминални теми в "24 часа" от средата на 90-те години на миналия век. От 2011 г. е главен редактор на в. "168 часа". Автор е на книгата за подземния свят у нас "9 милиметра", бил е сред сценаристите на първия сезон на сериала "Под прикритие". Женен е за журналистката и Татяна Тасева, която в момента е част от екипа на предаването "Референдум" по БНТ1.