Първанов и Радев се прегърнаха, сурвакат Корнелия от Перник (СНИМКИ+ВИДЕО)

Новото ляво май прикотква настоящия президент

Политика
18:30 - 27 Януари 2023
11117
Първанов и Радев се прегърнаха, сурвакат Корнелия от Перник (СНИМКИ+ВИДЕО)

Новото ляво обединение, акуширано от бившия лидер на БСП Георги Първанов, явно ще получи нов патрон в лицето на настоящия президент Румен Радев. Че бъдещата левица, без Столетницата, среща одобрението на генерала, стана ясно от кулминацията на "Сурва 2023" в Перник, където двамата държавни глави се подредиха до кмета Станислав Владимиров.

Преди броени дни Първанов обяви, че единственият начин левицата в България да заживее нов живот, е чрез силно обединение на всички люспи, изповядващи идеологията, но без сегашното ръководство на "Позитано" 20.

Известно е, че Радев се намира в открит конфликт със соц шефката Корнелия Нинова и новата завера за отмъкването на червения вот под носа й вече явно е налице. Самият кмет Владимиров е сред основните опозиционери в БСП.

Радев явно има амбиции встрани от "Дондуков", след като заяви пред събралите се журналисти по повод инициирания от Слави и сие референдум за президентска република: „Специално за моята институция - нямам нужда от посредници в диалога си с гражданите. Ако имам намерения за промяна на формата на държавно управление - ще го заявя сам."

Снимки: Lupa.bg