Първите мъже на Лили Иванова се спасиха от мизерията

И Личо Стоунса, и Здравко Радоев са хожизнени пенсии от 500 лева от държавата

Нещо за четене
20:41 - 22 Март 2024
16033
Първите мъже на Лили Иванова се спасиха от мизерията

Двама от знаковите мъже в любовния тефтер на Лили Иванова най-после се спасиха от мизерията. Илия Караянев, по-известен като Личо Стоунса, и Здравко Радоев са удостоени с пожизнени пенсии в размер на 500 лева. До сега и двамата не получавали нито стотинка от държавата, докато бившата им любима Лили живее по-богато и от холивудска знаменитост, пише в. "Ретро".

Китаристът Личо Стоунса преди години сподели, че когато го повикали в НОИ, за да вземе решението си за пенсията, се оказало, че ще получава по 40 лева месечно.

„Теглих им една майна и треснах вратата“, разказва рокаджията, който се отказал да взема унизителната сума. Причината тя да бъде толкова ниска била липсата на документи за доказуем стаж. Въпреки че занесъл един чувал със снимки от турнетата си с Лили и Емил Димитров в куп институции, за да докаже къде и колко е работил, ефект от това нямало и служителите не признали стажа му. Сега обаче Стоунса е включен в списъците на Министерството на културата за пожизнени пенсии в размер на 500 лева, с каквито се сдобиха куп ощетени наши творци.

Личо Стоунса (крайният вляво на сснимката) изнемогваше финансово

Личо бил доволен, но сумата пак била крайно недостатъчна, за да разчита човек само на нея. Той не общува с примата на родната естрада от десетилетия, макар навремето да имали страстна любовна афера. Отношенията им започват малко след развода на певицата с Янчо Таков и продължават няколко години. Причината за раздялата им станала бохемският нрав на китариста, който веднъж отказал да стане от леглото на хотелската стая и да отиде да свири на неин концерт, поставяйки я в изключително напрегната ситуация. Тогава взискателната Лили, която е перфекционист в работата си сложила точка както на личните, така и на професионалните им отношения.

Зле финансово доскоро бе и друг знаков любовник на звезда №1 на българската сцена. - композиторът Здравко Радоев. Той нямаше и една стотинка пенсия, защото не можел да докаже 30 години от творческия си път. И той обаче вече е възнаграден с пенсия от 500 лева на месец която ще взема до живот. Радоев и Лили се сдобриха съвсем наскоро след десетилетия на тиха война и мълчание помежду им.

Лили и Здравко Радоев в годините, в които са заедно

Двамата заровиха томахавките покрай 85-ия рожден ден на маестрото. Самият той се похвали, че вече редовно се чуват и по телефона. Любовната история на Здравко и Лили е сред най-емблематичните за миналия век. Двамата се залюбват малко преди примата да се срещне с втория си съпруг Иван Пеев, но докато е все още омъжена за първия д-р Георги Павлов от Перник, когото твърди, че никога не е обичала.

По същото време пък Радоев е женен за Богдана Карадочева. Така заплетени, отношенията им се превръщат в сложен любовен петоъгълник, от който само Лили излиза невредима. С Радоев тя живее 4 години, а една от причините за разлъката им е нейна извънматочна бременност, споделя композиторът. Окончателно примата го изоставя, влюбвайки се в колегата му Иван Пеев, който вече не е между живите.