Първият хеттрик на финал в Лига Европа коронова Аталанта!

Байер Леверкузен с първа загуба през сезона, падна с 0:3

Спорт
23:53 - 22 Май 2024
5709
Първият хеттрик на финал в Лига Европа коронова Аталанта!

Аталанта е новият носител на трофея в Лига Европа, след като сложи край на невероятната серия на Байер Леверкузен от 51 мача във всички турнири без загуба, разбивайки го с 3:0 на финала в Дъблин!

По този начин тимът от Бергамо вдигна исторически първи европейски трофей в своята история.

Над всички във финала бе Адемола Луукман, който реализира хеттрик в мрежата на „аспирините“, които допуснаха първа загуба в официален мач от 27 май 2023 г.

Шоуто на нигериеца в мача за трофея от втория по сила европейски клубен турнир започна в 12-ата минута, когато Давиде Дзапакоста получи топката в коридор на дясното крило и центрира ниско в наказателното поле.

Там Адемола Луукман бе сам на далечната греда и оттам вкара гол за Аталанта. Луукман показа невероятната си техника и удар и в 26-ата минута, когато Амин Адли сбърка с една върната топка и тя достигна до нигериеца, който финтира Гранит Джака и с добре насочен удар прати топката в долния ляв ъгъл за 2:0.

Луукман затвърди впечатленията, че прави невероятен мач, след като в 76-ата минута реализира своя хеттик, вкарвайки със силен удар с левия крък за 3:0 след пас на Джанлука Скамака.