Първият шеф на КПКОНПИ ходи денонощно с пистолет, нищо че е на 85 г.

Стоян Кушлев разказа за работата си

Новини
17:20 - 11 Февруари 2024
4541
Първият шеф на КПКОНПИ ходи денонощно с пистолет, нищо че е на 85 г.

Побой над роднина и едно изпратено послание? Какво е да отнемаш незаконно придобито имущество в България? Защо първият председател на КПКОНПИ Стоян Кушлев не се разделя с пистолета си и на 85 години, разказва той самият пред НОВА.

„Никога не знам какво ще ми се случи. Аз съм засегнал много хора. Само над 300 млн. лв. е отнетото имущество. Наложените санкции и запори над имущества са над 1 млрд. лева.  Аз съм предупреден от хора в службите да излизам винаги само въоръжен”, заяви първият председател на КПКОНПИ Стоян Кушлев.

Кушлев разказва, че за първи път е чул името на Мартин Божанов в края на 2005 г. „Когато започнахме да образуваме първите дела за отнемане на имущество на основата на изпратените ни влезли в сила присъди от всички съдилища в страната”, посочи той.

„Помня, че имаше с него имаше една възрастна жена на 75 г., която беше сключила фиктивен брак с негов шофьор. Тя притежаваше много имущество. След известно време тя умря и той се разпореждаше с нейното имущество. Никой от наследниците, нищо не получи”, разказва бившият председател, като подчерта, че само наследството е било 2 млн. лв.

Член на семейството на Кушлев е бил шофьор и лична охрана на Гриша Ганчев. „Той ми беше доста близък и те го знаеха. Идват при него с хубав джип, викат го и започват да го малтретират. Наричали го, блъскали го, ритали го. Накрая му казали: „Да кажеш на Кушлев да спре да се занимава с нашите проблеми, иначе лошо го чака”, уточнява той.  

Междувременно Софийският градски съд излезе с опровержение, че комисията „Кушлев“ никога не е внасяла искане за отнемане на имущество на Мартин Божанов-Нотариуса, а само искания за запори, които по-късно са отменени.

На последващ въпрос Стоян Кушлев каза, че комисията е водила производство срещу Божанов, като уточни, че без съгласието ѝ е недопустимо да се вдига запор, а съдът няма право да поставя срокове на комисията.