Първо в Lupa.bg : 3 години затвор за Ричард Величков?

Крими
15:15 - 18 Септември 2019
20599
Първо в Lupa.bg: 3 години затвор за Ричард Величков?

Нискораслият фитнес инструктор Ричард Величков урежда спешно изнасяне от България, за да не попадне под ударите на закона за търговията с опасното менте за отслабване "Липовон". Lupa.bg научи, че "Мистър София 2018" спешно е обявил за продажба най-ценното си притежание - професионален гладиатор за близо 10 бона. Той е взел и няколко крупни заема, за да се забегне по най-бързия начин далеч от родината.

След като беше уволнен от веригата "Пулс", сега и прокуратурата му е вдигнала сериозно мерника и го заплашва с  до 3 години зад решетките. Според БАБХ ментето "Липовон" е трябвало да бъде изтеглен от търговската мрежа още през октомври 2017 г., и всеки, който го продава, нарушава закона. До дни Величков ще бъде официално обвинен от Прокуратурата за извършеното престъпление.

Величков в най-добрия случай ще трябва да изтърпи административно наказание, изземване на цялото количество от продукта, както и запориране на банковите сметки. При по-малко късмет обаче може да търка наровете в Софийския затвор. Ричард вече е наел адвокат, който го е посъветвал да сключи споразумение с прокуратурата и да признае вината си. Така би се отървал с условна присъда.

Според наш източник, Ричи пробвал да се изнесе в Германия с помощта на кобилестата красавица Розмари, с която имаше кратка афера, започнала в ефира на "ВИП Брадър". Мацката обаче дори не вдигала телефона си на изпадналия нашенец. Тогава Величков предприел друга тактика и се свързал с роднини-помаци от родопските села, които работят гато гастарбайтери в Испания. Те му обещали подслон и сега Ричи спешно търси начален капитал за емиграцията си.