Първо в Lupa.bg: Александър Манолев може да бъде арестуван

Актуални новини
12:51 - 01 Май 2019
3753
Първо в Lupa.bg: Александър Манолев може да бъде арестуван

Обвиненият в източване на еврофондове доскорошен зам.-министър на икономиката Александър Манолев е обжалвал паричната гаранция от 100 000 лева, но съдът я потвърди, съобщават от прокуратурата. Удължен е срокът за внасянето й. Манолев има 15 дни, за да депозира исканата ктато гаранция сума. Така, ако не внесе парите в следващия половин месец, ще бъде задържан и отведен в ареста, обясниха прокурори.

Бившият зам.-министър на икономиката е обвинен за престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз. Това е първо обвинение на високопоставен държавен чиновник във връзка със скандала „Апартаментгейт“.

Александър Манолев подаде оставка от поста и след това беше разследван за къща за гости, строена с европари, която се оказа в негов имот, недостъпна за туристи и собственост на жена, за която от държавното обвинение изразиха съмнение, че може да е подставено лице. Lupa.bg разкри, че вилата е вписана като собственост на млада жена без ден трудов стаж, която е дъщеря на детегледачката им. Според наш източник, младата дама е била готова да подпомогне разследването и да свидетелства, че е принудена от Манолев да участва в измислената от него схема. По този начин тя ще се измъкне от наказателна отговорност.

Къщата за гости, която по документи е собственост на дъщерята на детегледачката на Александър Манолев