Първо в Lupa.bg: Александър Йорданов се пропи в Брюксел

Личности
16:03 - 05 Октомври 2020
9732
Първо в Lupa.bg: Александър Йорданов се пропи в Брюксел

Александър Йорданов няма шанс да отслабне до здравословни граници, след като закусва с литър жива бира в Брюксел, издаде източник на Lupa.bg с ангажименти в Европейския парламент.

АлЙор се отдал на живот - изтупан, корпулентният евродепутат от от групата на СДС/ЕНП отпива литрова бира от стъклен рог на пъпа на белгийската столица, даже се фотографира, призна читателят на Lupa.bg. Според очевидецът Сашо Йорданов от доста време прекалявал с бирата, което се отразявало зле на наднормените килограми на политика.

Мълвата носи, че политическите битки, в които влиза често, са една от причините да посегне към спасението в дъното на халбата.

Наскоро синият Йорданов влезе в словесен двубой със своя колега евродепутат Радан Кънев, който се обърна към колегите си от ЕНП с настояване да изразят позиция по политическата криза в България. Кънев отбеляза, че срещу правителството на Бойко Борисов протестират основно симпатизанти на евродесницата и това поставя под риск подкрепата за нея у нас.

По този повод Александър Йорданов който влезе в ЕП чрез обща листа с ГЕРБ, публикува в профила си във фейсбук въпросното изказване, направено на заседанието на парламентарната група на ЕНП в Брюксел, като преди това съобщава какво е заявил председателя на партията Доналд Туск.

„Засягайки широк кръг въпроси и основно за ситуацията в Беларус, отношенията с Великобритания след Брекзит и др., г-н Туск обърна внимание и на ситуацията в България като подчерта, че ЕНП е необходимо да прояви солидарност с „нашите приятели” от ПП ГЕРБ, защото основното за ЕНП е солидарността”, твърди Йорданов, че е заявил бившият председател на Европейския съвет.

„Изказалите се депутати от ЕНП единодушно подкрепиха тезата за солидарност с управляващата в България партия. И подчертаха, че редовните избори са мястото, където гражданите трябва да покажат своите политически предпочитания”, брани управляващите нахмеленият бивш председател на Народното събрание.