Първо в LUPA.BG Англичанинът в София умрял в ръцете на полицаи

Мистериозна смърт на 32-годишен британски запалянко в столицата - издъхнал e в патрулка, вместо в „Пирогов”

Спорт
20:15 - 14 Октомври 2019
7944
Първо в LUPA.BG Англичанинът в София умрял в ръцете на полицаи

Мистериозна смърт на 32-годишен англичанин, няколко масови сбивания в центъра на София и хиляди пияни британци помрачиха еуфорията около европейската квалификация България – Англия. Мачът се играе от 21,45 часа на ст. „Васил Левски” при небивали мерки за сигурност, но дори стотиците мобилизирани полицаи не можаха да предотвратят смъртта на британския привърженик.

Според официално известната досега информация, починалия тази сутрин 32-годишен англичанин е умрял от свръх доза амфетамин и алкохол. Той е бил докаран около 10,20 часа сутринта в „Пирогов” от екип на Спешна помощ, като сигналът е подаден от патрулен екип на МВР.

Ченгетата засекли британецът да лежи в безпомощно състояние пред столичен бар на централната улица „Г. С. Раковски”. Англичанинът бил натоварен в линейка и закаран в „Пирогов”. Там обаче мъжът дошъл в съзнание и започнал да буйства.

За да го озаптят, лекарите му поставили 2 инжекции с диазепам. Те повикали и полиция заради агресията на надрусания и пиян до козирката англичанин. Полицаите са качили англичанинът в патрулен автомобил, за да го закарат в ареста на Първо РПУ. По пътя обаче 32-годишния мъж е издъхнал.

Неизяснените обстоятелства около смъртта на англичанинът породиха куп версии, узна репортер на Lupa.bg от привърженици на английския национален отбор, с които разговаря днес следобед. Според разпространяваната сред британците мълва, техния сънародник е умрял, след като е бил пребит в патрулен автомобил на полицията. Ченгетата били смлели от бой англичанинът, тъй като повърнал в патрулката, а преди това същият англичанин имал неблагоразумието да откаже лекарска помощ в „Пирогов”.

Дръзките обвинения на британците не са подплатени с каквито и да е доказателства, а и официалната верия гласи, че англичанинът не е издъхнал в следствие на побой. Твърде вероятно е 32-годишния мъж да е загинал и при реакция в организма му, получена след поставянето на инжекции с "диазепам" в "Пирогов". Липсват данни за количеството открит амфетамин в организма на покойния привърженик от Англия, нито и промилите алкохол в кръвта му.

Снимка: агенция "Блиц"