Първо в Lupa.bg: Арестуваха Лилана!

Бившата певица и настояща бизнесдама е задържана заедно с още 6 човека за измами с европейски средства

Топ
21:14 - 25 Април 2020 (обновена)
13196
Първо в Lupa.bg: Арестуваха Лилана!

Лиляна Деянова, по-известна с артистичния си псевдоним като певица Лилана, е арестувана. Тя е задържана за 72 часа, научи първо Lupa.bg. 

Популярната изпълнителка е била закопчана днес следобед след 3-часов разпит в Националната следствена служба. Лиляна Деянова се явила с адвокат и в добро настроение, но прокурорите са преценили, че трябва да бъде задържана с мярка за неотклонение за 72 часа. Поставени са й белезници и е била отведена към следствения арест.

Задържането й обаче няма нищо общо с разследването срещу Васил Божков, чиято дългогодишна любовница бе тя. Лилана е арестувана заради измама с европейски средства. Както Lupa.bg съобщи по-рано тази вечер, общо 7 души са задържани за мащабни измами с европари за милиони левове. Сред тях е именно и Лилана. Най-вероятно тя ще бъде обвинена като организатор на престъпната група.

От Специализираната прокуратура не коментират акцията. Обещават повече подробности в началото на идната седмица. Причината е, че акцията все още не е приключила. В близките часове са възможни и други арести.

Лилана става бизнесдама след тази фотосесия. Горещите снимки й отварят път към Васил Божков, който оценява финансовите й умения и й поверява управлението на мултимилионни корпорации, занимаващи се с пътно строителство и събиране на толтакси

Лилана, която изгря като певица през 2002 г., стана една от най-близките до Васил Божков след голите си снимки в сп. "Плейбой". Вдъхновен от видяното, олигарха се запознава с нея и двамата стават особено близки. Отношенията им прерастват в делови и Лилана спира да се изявява като певица, а се превръща в бизнесдама, управляваща милиони евро.