Първо в LUPA.BG: Арестуваните в София наемни убийци - бивши командоси

Сгащените в „Ролс-Ройс” наемници участвали във Втората чеченска война, върви слух, че са свързани със собственик на МОЛ в София

Новини
12:58 - 25 Януари 2020
18739
Първо в LUPA.BG: Арестуваните в София наемни убийци - бивши командоси

Арестуваните при секретна операция на ГДБОП грузинци с „Ролс-Ройс” са бивши командоси от специалните грузински части „Омега”, а единия от тях даже е участвал във Втората чеченска война (1999-2009 г.). Това разкри ексклузивно пред Lupa.bg надежден източник от високите етажи на МВР.

Тежко въоръжените бойци бяха закопчани в София преди 2 дни, а новината за неутрализирането им съобщи премиера Бойко Борисов, който похвали МВР за проведената акция с думите: „Такива сериозни хора гониха, с толкова оръжие... Не бях виждал в „Ролс-Ройс” да се движат. Никой не очаква от „Ролс-Ройс” да го нападнат”.

Засега от полицията и от прокуратурата не дават никаква официална информация за проведената акция, но се очакват нови арести в следващите дни. Според информация на Lupa.bg, грузинците са били наети за поръчкови убийства. Те са наблюдавали луксозната сграда „Диамант” в софийския квартал „Изток”, където живеят две от предполагаемите им мишени.

Грузинците са били тежко въоръжени с автомати, пистолети, ръчни гранати, а при последвали обиски в квартири в столицата са открити още оръжия и солидно количество боеприпаси

Според мълвата, която върви из София, арестуваните бивши командоси са били част от обкръжението на могъщ грузински бизнесмен, собственик на гигантски търговски център в София. Същевременно адвокат Явор Хайтов отрече да е защитник на задържаните наемници от Грузия. Вчера неговото име бе обявено като адвокат на арестуваните. „Не мога да си обясня кой и поради каква причина намесва името ми. Не съм адвокат на арестуваните грузинци”, цитиран е Явор Хайтов от агенция „Пик”.

Снимките към текста са илюстративни.