Първо в Lupa.bg: Армията настъпва на жълтите павета

Актуални новини
23:51 - 19 Юли 2020
25863
Първо в Lupa.bg: Армията настъпва на жълтите павета

Безпрецедентен апел за военна офанзива на жълтите павета, от каквато дори главнокомандващият Румен Радев все още се въздържа, върви из социалните мрежи от неделя следобед. А главен организатор е ген. Димитър Шивиков - бивш командир на националния контигент в Афганистан и кандидат за кмет на Карлово, научи Lupa.bg. 

Ген. Шивиков още носи петното от обвиненията за злоупотреба със служебно положение

В късните часове той призова резервистите и запасняците да щурмуват центъра на София, като се присъединят към протестите за сваляне на правителството. Редно е да отбележим, че военните нямат право на стачка. 

Освен това ген. Шивиков насъсква и действащи военнослужещи да участват още от ранни зори утре в демонстрацията: 

"Колеги, български парашутисти и воини от резерва и запаса, настана време разделно. Време разделно за съдбата на ОТЕЧЕСТВОТО! Вече 11 дни българската младеж, бъдещето на България, е по площадите, за да търси справедливост, законност и морал. Нима, ние воините, които сме се клели да защитаваме Родината ще бъдем странични и пасивни наблюдатели. Пред нас има само едно свято име и то е БЪЛГАРИЯ! Да подкрепим с активно участие справедливия протест, като се явим утре пред парламента в 07.30 часа и пред съдебните палати по областните центрове! България над всичко и над всеки! Свещен дълг е да застанем на страната на народа", пише генералът, който бе командир на 61-а Стрямска механизирана бригада. 

Шивиков бе отстранен от тази длъжност през а 2015 година, когато бе обвинен в злоупотреба със служебно положение, заради участие на негови подчинени в ремонта на жилището му, при това в работно време.