Първо в Lupa.bg: Балъков сменя Любо Пенев в ЦСКА

Новини
10:34 - 03 Май 2019
5204
Първо в Lupa.bg: Балъков сменя Любо Пенев в ЦСКА

Треньорският стол на Любослав Пенев в ЦСКА се клати със страшна сила след двете поредни загуби на „армейците“ от „Ботев“ (Пловдив) за купата на България и първенството, които са на път да оставят и този сезон най-титулувания роден клуб без трофей.

Босът на ЦСКА Гриша Ганчев вече подготвя отстраняването на живата легенда на „червените“ от треньорския пост, а уволнението може да се състои до дни при евентуална нова загуба от „Черно море“, научи първо Lupa.bg. „Армейците“ гостуват утре във Варна и при поражение и даже реми ще загубят всякаква надежда да детронират „Лудогорец“ от шампионския трон.

Според потвърдена от многобройни източници от Борисовата градина мълва, която броди из стадион „Българска армия“, Ганчев вдигнал мерника на Любо Пенев след драматичното отпадане от „Ботев“ за купата. Тогава „червените“ обърнаха мача от 0-2 до 3-2, но в последната минута пловдивчани изравниха от корнер и изхвърлиха ЦСКА от турнира, макар да бяха с двама изгонени футболисти.

Отпадането на ЦСКА от „Ботев“ за купата на България ще коства треньорския пост на Любо Пенев

Само часове след тежката загуба Гриша Ганчев провел изключително драматичен разговор с любимеца на сектор „Г“, като обвинил Чичовото, че не давал адекватни тактически указания от резервната скамейка. Ганчев, макар и без треньорска диплома, смятал, че Пенев е трябвало да насити наказателното поле на ЦСКА с повече футболисти при ъгловия удар, от който падна гола на „Ботев“. Освен това босът на „червените“ бил на мнение, че Любо допуснал тактически грешки и при равенството с „Левски“.

Ганчев не бил особено доволен и от категоричната позиция на своя треньор, изразена в разговорите помежду им, че повечето играчи не стават за ЦСКА. Любо настоява да се прави нова селекция през лятото, но едва ли ще остане още дълго начело на клуба, за да осъществи намеренията си.

Новият треньор на ЦСКА след отстраняването на Любо Пенев най-вероятно ще е Красимир Балъков, напук на усилено тиражираната в последния месец мълва, че Бала ще поеме националния отбор на мястото на подалия оставка Петър Хубчев. Два независими един от друг източници на Lupa.bg от футболните среди разкриха, че всъщност именно Гриша Ганчев е препъникамъкът на Балъков за националния отбор.

Краси Балъков от години се ползва с доверието на Гриша Ганчев, заради което може би ще се размине с поста национален селекционер на България. Търновецът обаче е фаворит за нов наставник на ЦСКА             Снимка: „Спортал“

„Президентът на БФС Боби Михайлов не иска Краси да поеме националния отбор, тъй като се опасява,че ако той е селекционер, Гриша Ганчев ще кадрува кои състезатели да бъдат викани в представителния тим“, категоричен бе функционер от БФС. Според думите му Балъков има своите поддръжници в Изпълкома на футболната централа, но техните гласове трудно ще преборят сигурните „против“ на Боби Михайлов, Кирил Домусчиев и Атанас Фурнаджиев.