Първо в Lupa.bg: Бивш гард на Станишев става шеф на НСО

Топ
13:32 - 19 Септември 2019 (обновена)
12137
Първо в Lupa.bg: Бивш гард на Станишев става шеф на НСО

Бивш бодигард на лидера на ПЕС Сергей Станишев е избран за шеф на Националната служба за охрана (НСО), научи ексклузивно Lupa.bg. 

Става въпрос за полк. Красимир Станчев, който бе персонална охрана на Станишев, когато той бе министър-председател. Преди това Станчев е бил гард и Симеон Сакскобургготски, Стефан Софиянски (като кмет на София) и Жан Виденов като втори в службата. Колегите му казват, че е железен професионалист.

Новият шеф на НСО вече е посочен от Президентството, а според процедурата трябва да бъде утвърден и от Министерския съвет. Президентът Радев вече е подписал указа за назначение, чака се и формалното разрешение на правителството.

В момента изпълняващ длъжността шеф на НСО е полк. Росен Тодоров. До рокадата се стигна, след като постът си напусна ген. Данчо Дяков. Оставката си той мотивира с лични причини. Тръгнаха обаче слухове, че е напуснал заради остри неразбирателства с Десислава, съпруга на президента Румен Радев. Само дни след оставката му последва нов тежък инцидент с кола на НСО, при който пострада председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.