Първо в Lupa.bg: Бойко арестуван пред очите на внуците си (нова информация)

Акцията е съгласувана с Лаура Кьовеши, която е на посещение в България в момента

Новини
21:12 - 17 Март 2022 (обновена)
14846
Първо в Lupa.bg: Бойко арестуван пред очите на внуците си (нова информация)

Бойко Борисов действително е бил задържан тази вечер около 20 часа в къщата си в Банкя, потвърди пред Lupa.bg полицейски източник. Лидерът на ГЕРБ е бил посетен от 10 полицаи, които са го осведомили, че започват обиск и трябва да снемат обяснение от него. Това се е случило пред очите на внуците му Бойко и Иван и на дъщеря му Венета, които били с него в дома му и вечеряли.

Децата се разплакали, че ще арестуват дядо им, а Борисов ги успокоил. Трикратният премиер не е бил отвеждан с белезници, а любезно е бил помолен да последва униформените служители в помещение, в което е удобно да бъде разпитан. Полицаите, дошли в къщата му в Банкя, са от Главна дирекция на полицията. Те са пристигнали с 3 автомобила. Към 22,10 часа вечерта в четвъртък разпита все още продължаваше, а чисто технически Борисов се води "задържан", а не "арестуван", обясни ченге.

Както Lupa.bg съобщи преди малко, полиция е влязла и в домовете на още доста от висшите кадри на бившите управляващи. Обяснението, което са дали униформените е "проверка по неотложност". Същите проверки се провеждат и в домове на представители на едрия бизнес. Сред тях са и няколко олигарси, предполагаемо близки до предишната власт. 

Тече мащабна акция в цялата страна, която е съвместна с европейската прокуратура. Проверяват се 120 преписки, каза източникът от кабинета. Според неофициалната информация арестувани са били Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов, бившата шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова. Към този списък бе прибавена и пиарката на ГЕРБ Севдалина Арнаудова, която обаче отговори на телефонно обаждане от репортер на столичен вестник и потвърди, че в дома й има представители на МВР.

Според източник на Lupa.bg, арестите са били съгласувани с Лаура Кьовеши, която е на посещение в България.

Междувременно пред домана бившия премиер са се събрали членове на младежката организация на ГЕРБ, там са и депутатите Даниел Митов и Лъчезар Иванов.

От ГЕРБ отрекоха да е задържан лидерът им, но потвърдиха информацията, че 10 полицаи са влезли в дома на бившия премиер в Банкя. Пристигнали са около 20 часа и до момента продължават да са там. Домът на Борисов се обискира, а отпред започват да се събират младежки активисти на партията.

Очаквайте подробности! Нашите репортери следят случващото се и ще обновяват информацията през цялата вечер