Първо в Lupa.bg: Босът на Nexo Коста Кънчев арестуван в София?

Полицейска акция тече пред апартамента на милиардера

Топ
22:09 - 18 Януари 2023
40426
Първо в Lupa.bg: Босът на Nexo Коста Кънчев арестуван в София?

Полицейска операция по залавянето на босът на Nexo Коста Кънчев тече в момента на територията на София, научи репортер на Lupa.bg. Според засега непотвърдена официално информация, преди малко той е бил локализиран и арестуван в жилище на централната софийска улица „Елин Пелин“.

В момента района е блокиран от три микробуса на жандармерията и няколко патрулни полицейски автомобила. Очевидци твърдят, че живущи в кооперация над популярния ресторант „Под липите“ са вадени от домовете си, а тежковъоръжени и маскирани антимафиоти извършват обиски на всички жилища.

Коста Кънчев беше обявен за международно издирване заради аферата Nexo

Според запознати, на този адрес дълги години е живял основателят на криптопирамидата Nexo Коста Кънчев. Впоследствие криптофараонът се преместил да живее в по-елитен дом, но запазил имота си, макар да го продал на трето лице.

Възможно е Коста Кънчев да се е укривал в жилището от седмица насам, макар че при акцията срещу офиса на дружеството миналата седмица да беше съобщено, че Кънчев е извън страната. Засега няма официално потвърждение за ареста на боса на Nexo.

Очаквайте подробности!