Първо в Lupa.bg: Братя Аргирови се върнаха на сцената

Дуетът пя за рождения ден на Стефан Димитров в НДК, близнаците правят и самостоятелен концерт догодина

Култура
01:30 - 11 Април 2019
8015
Първо в Lupa.bg: Братя Аргирови се върнаха на сцената

Известният от близкото минало естраден дует Братя Аргирови се завърна триумфално на сцената в сряда вечерта. Най-известните близнаци на соца участваха в зала 1 на НДК в концерта на Стефан Димитров „Моята музика”, посветен на 70-ия му юбилей, предаде репортер на Lupa.bg от мястото на събитието.

Популярният композитор, написал стотици песни за най-големите ни естрадни звезди, както и мелодии за много български филми, отпразнува рождения си ден в аванс с изпълнителите на неговите песни и със своите почитатели. Стефан Димитров е роден на 28 май, но направи юбилейния си концерт месец и половина по-рано.

Благовест и Светослав Аргирови бяха сред многобройните певци, поздравили от сцената юбиляря още на 10 април. Тяхното участие обаче бе знаменателно, тъй като това е първото им изпълнение пред толкова голяма аудитория след окончателното прибиране на Светослав от Норвегия.

Звездните близнаци изпълниха две от най-емблематичните си песни, композирани от Стефан Димитров – „Пролетна умора”, по-известна като „Как си ти”, по текст на поетесата Миряна Башева и „Замириса на море” – по текст на поета Георги Борисов. В изпълнението на втората песен се включи и архитект Калин Диков, който е близък приятел на братя Аргирови и дори преди време записа с тях ремикс на песента. „Замириса на море” е написана специално за филма на режисьора Пламен Масларов „Забранено за възрастни”, излязъл на екран през 1987 г.

Братя Аргирови бяха бурно аплодирани от публиката, която с удоволствие припяваше познатите рефрени.

Така изглеждат днес Благовест и Светослав Аргирови


Светослав живя в Норвегия, а миналата година се завърна в родината си, след като продаде имотите си в скандинавската страна. Преди две години дуетът пя на юбилейния концерт на своята приятелка и колежка Росица Кирилова. Напоследък обаче братята са възобновили музикалната си кариера.

Lupa.bg научи, че Благовест и Светослав имат намерение да възродят дуета и дори в бъдеще да направят голям концерт с най-известните си песни, но с ново звучене. Първоначалното им намерение бе това да стане тази година по случай 60-ия им юбилей на 23 април, но засега желанието им се отлага във времето и най-вероятно мега събитието ще стане факт догодина.

Ако до преди няколко години обаче бе трудно да се различат легендарните близнаци, днес вече не е проблем бързо да бъдат разпознати кой кой е. Светослав е с бяла коса и по-пълен от брат си, докато Благовест все още се носи с черен перчем и излежда значително по-млад от близнака си.


На снимката горе:
Легендарният дует преди 11 години. Фото: Булфото