Първо в Lupa.bg: БСП спира телевизията си?

Медиата загробва бюджета на левицата, гълта 3,5 милиона лева годишно от субсидията на партията

Новини
13:09 - 04 Юни 2019
4915
Първо в Lupa.bg: БСП спира телевизията си?

Телевизията на БСП може да спре само няколко месеца след старта си, научи Lupa.bg от депутати в левицата. Оказа се, че Българска свободна телевизия (БСТВ), както гордо се е самоназовала партийната кабеларка, среща сериозни трудности с финансирането. Медията на партията гълта над 320 000 лева месечно, което прави поне 3,5 милиона лева годишно - сериозно перо, затрудняващо столетницата.

В момента парите за БСТВ се осигуряват от партийната субсидия на БСП. Идеята била постепенно медията да формира и собствени приходи от спонсори и продажба на реклама, но до този момент по това направление били влезли едва 30 000 лева за половин година. Напрежението в телевизията се усеща ясно от служителите, които признават, че нямат идея колко време ще продължи съществуването й. За съжаление на партийците, гледаемостта била повече от трагична - канала се следи от около едва 5000 души, което според социологията може да мине и за статистическа грешка.

Корнелия Нинова на посещение в БСТВ неотдавна. Изпълнителен директор на канала е Любомир Коларов

"Създаването на тази телевизия бе огромна грешка. Това бе фикс идея на Корнелия Нинова, която тя успя да прокара в Изпълнителното бюро. За съжаление, телевизията ще загроби финансово партията. За да съществува тя, значително са орязани парите за партийните клубове и местните организации, както и бюджета на в. "Дума", коментира депутат от левицата пред Lupa.bg. Въпросът за съществуването на БСТВ щял да бъде поставен на задаващия се извънреден конгрес, на който партията ще избира нов председател след оставката на Нинова. 

Най-вероятно медиата ще спре до края на годината, след като минат местните избори, пророкуват социалисти.