Първо в Lupa.bg: ЦСКА бие шута на Карло Мухар заради €200 бона и бой с Юга

Спорт
15:25 - 21 Април 2022
2943
Първо в Lupa.bg: ЦСКА бие шута на Карло Мухар заради €200 бона и бой с Юга

Халфът на ЦСКА Карло Мухар със сигурност ще напусне стадион "Българска армия" през лятото. Хърватинът се подвизава в Борисовата градина като преотстъпен от претендента за титлата в Полша - Лех Познан, а ако от ЦСКА желаят да го задържат за следващия сезон, ще трябва да платят откупната му клауза, която е 200 000 евро, които ръководните фактори на "Армията" нямат намерение да го правят.

Има и още една причина - ръкопашният бой между Мухар и Амос Юга, който двамата си спретнали на една от тренировките преди първия мач със Славия за Купата на България.

Мухар бе привлечен от "червените" в края на август, но мнозина го считаха за протеже на изгонения вече Стойчо Младенов и това му навлече доста проблеми в отбора. Хърватинът се ползваше с голямо доверие от Екзекутора на Ливърпул, който в последната си пресконференция разкри, че това е един четиримата футболисти, чието привличане е одобрил. Хърватинът така и не показа постоянни игри, а ще се запомни единствено с победния гол срещу Царско село в последната минута.

В същото време стана ясно, че временният наставник на ЦСКА - Алън Пардю, чиято функция до преди Стойчо Младенов беше главен съветник по спортно-техническите въпроси, ще направи опит да остави в състава и за следващия сезон двама от най-опитните и полезни футболисти - Греъм Кери и Амос Юга. Очаква се това предложение да стане факт след днешния реванш за Купата срещу Славия.

Кери, преди да се задълбочи здравословният проблем със съпругата му, се представяше на ниво и бързо стана любимец на феновете, особено след едно от попаденията си срещу Левски, изиграно наистина майсторски.

Юга, набеден за голям мързел и инат, не се ползва с голямо доверие от червената публика, но доказа, че когато иска, може да играе стабилно и да е много полезен. Последният пример е представянето му срещу Левски преди дни, когато зае поста централен защитник и си партнира успешно с капитана в този двубой Мено Кох, въпреки че позицията му беше непривична. Но това беше една от изненадите, които Алън Пардю беше подготвил на сините.

Контрактите на Юга и Кери изтичат през лятото, но въпреки това британският наставник е на мнение, че двамата заслужават да бъдат задържани и през следващата кампания. Това означава, че офертата към тях ще бъде за договор за 1 година, като те трябва да преценят дали условията ще ги удовлетворят.

Именно по този начин 32-годишният Кери бе задържан на "Армията" преди 12 месеца, въпреки че беше считан за сигурен напускащ, но през есента се превърна в основна фигура и плеймейкър на тима, вкарвайки 4 гола в Европа и един за първенството - при 2:1 над Левски. Общо ирландецът има 101 срещи и 11 попадения с червената фланелка от лятото на 2019 година.