Първо в Lupa.bg: ЦСКА взривява съблекалнята със €100 000 заплата за играч с аритмия!

Плеймейкърът Стефано Белтраме, който е тренирал с Кристиано Роналдо, заяви, че е оставил зад гърба си проблемите със сърцето

Спорт
15:11 - 28 Януари 2020
1845
Първо в Lupa.bg: ЦСКА взривява съблекалнята със €100 000 заплата за играч с аритмия!

ЦСКА обяви вчера ново попълнение - италианският плеймейкър Стефано Белтраме, който за последно игра във втория отбор на Ювентус. Ръководството потвърди, че играчът е преминал успешно медицински прегледи и днес вече трябва да е с армейците на подготвителния лагер в испанския курорт Марбея.

Единственото оптимистично към днешна дата е, че юношата на Новара Стефано Белтраме е роден на една и съща дата с Христо Стоичков - 8 февруари. Той през 1993-та, а Камата през 66-та.

Медиите на Апенините публикуваха информация, която е все още не се тиражира у нас - 26-годишният халф е договорил личните си условия и ще се подписва срещу огромна за българските стандари заплата. Белтраме ще получава по 1,5 милиона евро годишно, като простите изчисления показват, че италианецът ще получава над 100 000 евро на месец.

В Италия обаче не споменават трансферната сума, която ЦСКА плаща на Ювентус, но се отбелязва, че срокът на контракта е за година и половина, с опция за удължаване с още 12 месеца.

В изданията се посочва, че от ЦСКА са имали интерес към халфа и през 2018 година, но тогава до трансфер не се стигна.

И тук идва нещо много любопитно за футболиста, който по време на преговорите е бил представляван от агентите Клаудио Мосио и Андреа Боза.

Кристиано Роналдо и Стефано Балтраме един до друг

Оказа се, че през 2018-та лекари са открили проблеми на Белтраме със сърцето - аритмия. В последствие то й е бил опериран. Тогава Стафено не започва подготовка с отбора на Ювентус именно поради тази причина.

"Сякаш светът се срина тогава върху мен. Трябваше да се завърна в игра след мускулна травма и тогава дойде тази ужасна новина, като гръм от ясно небе! За щастие всичко проблемът със сърцето се оказа доброкачествен, ако мога така да се изразя. И сега вече мога да кажа, че съм здрав и отново мога да изпитвам удоволствие от играта. Нямам търпение да облека червената фланелка и да изпитам емоциите от новото предизвикателство. Надявам се да се подготвя добре и да се сработя с новите си съотборници в ЦСКА. Дано ни очаква вълнуващ полусезон, който разбрах, че ще стартира срещу големия местен съперник Левски. Ще дам най-доброто от себе си за ЦСКА, обещавам!", сподели италианецът пред медиите на Апенините, след като подписа с армейците.