Първо в Lupa.bg: Цвета Караянчева е в болница след катастрофа с ТИР

Шефката на парламента е със счупена ключица и два прешлена след тежък удар на магистралата, хеликоптер я транспортира до София

Топ
12:41 - 15 Септември 2019 (обновена)
24882
Първо в Lupa.bg: Цвета Караянчева е в болница след катастрофа с ТИР

Колата на НСО с парламентарната шефка Цвета Караянчева е ударена от автомобил, докато изпреварва тир в насрещното платно, научи първо Lupa.bg от свой човек в НСО.

Инцидентът е станал около 10,30 часа на главния път Шумен-Силистра, преди разклона за с Върбак. Кортежът с Караянчева е пътувал към София, след като преди това тя е била на посещение в Силистра. Засега е ясно, че председателката на Народното събрание е откарана в болницата в Шумен.

Състоянието й е добро, няма опасност за живота й. Караянчева е със счупена ключица и два прешлена. Уведомен е министър-председателя Бойко Борисов, който малко след инцидента се е чул с нея. По негово разпореждане пострадалата председателка на парламента ще бъде транспортирана от болницата в Шумен до София с хеликоптер.

В колата, която е блъснала автомобила на Цвета Караянчева е пътувало младо семейство - мъж, жена и дете. Колата е била управлявана от 31-годишната дама. Един от пътниците е пострадал по-тежко. Те също са откарани в болница.

От Пресцентъра на МВР преди малко също разпространиха информация, че е станал инцидент малко след 10.30 часа днес, без обаче да уточняват за кого става дума. "По първоначални данни на главен път Шумен –Силистра, на около 150 м след разклона за село Върбак, 31-годишната водачка на лек автомобил „АУДИ А 4“, на ляв завой навлязла в опесъчен участък, загубила контрол над колата и се ударила в насрещно движещ се лек автомобил. За преглед в болница са транспортирани трима души. Водачите са изпробвани за алкохол, пробите са отрицателни. Работата по изясняване на причините за пътния инцидент продължава", гласи витиеватото съобщение на полицията.