Първо в Lupa.bg: Цветанов се завръща от САЩ с писмо и оставка

Бившият вътрешен министър напуска парламента, но остава председател на предизборния щаб на ГЕРБ

Политика
18:22 - 26 Март 2019
6627
Първо в Lupa.bg: Цветанов се завръща от САЩ с писмо и оставка

Цветан Цветанов се завръща утре вечер в София от Америка с готово писмо, в което ще депозира оставката си като председател на парламентарната група на ГЕРБ. Както Lupa.bg съобщи още вчера, бившия вътрешен министър в крайна сметка е решил да не се стига до принудителното му отстраняване от ключовите позиции в партията от Изпълнителната комисия в четвъртък, и доброволно ще подаде оставата си като депутат и председател на парламентарна група.

Цветанов е написал и писмо, което ще прочете пред съпартийците си, а после ще изпрати до медиите, разкриха хора, които поддържат контакт с него. В него той ще обясни детайлно своята версия за апартаментния скандал. Смята се, че бившия вътрешен министър ще постъпи като колежката си Цецка Цачева и ще предложи сам да бъде разследван. Цветанов продължава да настоява, че не е нарушил закона, но щял да посочи оставката си като знак на добра воля името му да бъде изчистено и да не повлиява негативно на ГЕРБ.

Иначе извън парламента, Цветан Цветанов ще продължи да бъде зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на партията. Това е и желанието на премиера Бойко Борисов.

Вече се спрягат и имена на негови наследници за шефове на парламентарната група на ГЕРБ. Счита се, че поста ще поеме юриста Димитър Главчев, който за кратко бе шеф на парламента. Другата опция била депутатите да се оглавят от Красимир Велчев.