Първо в Lupa.bg: Дете колабира от райски газ на Слънчака!

Хлапето загубило съзнание и от устата му излизала пяна, лекарите по чудо го спасили

Новини
18:00 - 26 Юли 2022
7691
Първо в Lupa.bg: Дете колабира от райски газ на Слънчака!

Пореден проблем с райския газ по родното Черноморие - дете колабира, но беше спасено от бързата намеса на медицински екип, научи Lupa.bg.

Момчето, което е било със свои съученици в Слънчев бряг, решило да се забавлява, като всички останали, подвластни на модната тенденция сред подрастващите, но за малко това да завърши фатално.

В момент след поредното вдишване, тийнейджърът се олюлял и припаднал, след като загубил съзнание. Това панирало неговите приятели, които започнали да крещят и да търсят помощ, след като от устата на хлапето започнала да излиза и пяна.

Бързата реакция на медицински екип от намиращия се наблизо хотел спасила детето, което получило адекватна помощ и било спасено.

Lupa.bg научи, че това е често срещно явление сред младите, които сега са по морето и търсят всевъзможни начини да се забавляват далеч от родителски надзор и контрол. Уви, информацията, която те получават за райския газ и последиците от неговата употреба, е твърде оскъдна, но за сметка на това той се разпространява навсякъде, особено около концертите и различните мероприятия в големите ни курорти.

Специалистите твърдят, че дишането на райски газ от подрастващите може да ги тласне към тежки зависимости, да им докара психози и в много случаи - смърт, от каквато се е измъкнал тийнейджърът в Слънчака.

Ефектът от този опиат е краткотраен - от секунди до една минута, но напоследък обезпокоително много се използва по партита, в дискотеки и нощни заведения, а по-лошото е, че се толерира от родители

Масовата употреба идва и заради заради ниската цена на опиата - 20 балончета с газ струват около 2 лева, а едно контейнерче - левче, има и машини за пълнене, които се предлагат от 15 до 60 лева в интернет.