Първо в Lupa.bg: Динко от Ямбол купува медицински хеликоптер

Ловеца на мигранти ще предостави придобивката в полза на обществото

Новини
12:30 - 24 Март 2023
5383
Първо в Lupa.bg: Динко от Ямбол купува медицински хеликоптер

Динко Вълев, известен като Ловеца на мигранти, ще купи медицински хеликоптер, който да предостави в услуга на обществото.

Динко от Ямбол е решен на тази стъпка, тъй като има желание да се развива, да подпомогне бизнеса у нас, а и да продължи да помага на хората.

"Много вероятно е човешки живот да бъде спасен, ако разполагаме с такъв хеликоптер. Ще регистрирам фирма, ще сключа договор с всички болници и при позвъняване на определен номер, ще може да се реагира. Разбира се, срещу съответното заплащане, но това е нормално. Надявам се и то да не е високо, а да е достъпно за хората", сподели Динко Вълев.

Идеята му е възникнала, след като в началото на септември 2022 година ямболският бизнесмен преживя зловещ инцидент край Девня. 35-годишният мъж пострада, след като 150-килограмова стрела на кран, опитващ се да репатрира обърната цистерна, се чупи и буквално пада върху него. Редица медии изписаха стотици думи за състоянието му.

"С Божията воля и с добрите доктори вече съм добре. Много хора ме подкрепиха, но и много завист се изля върху мен. Тези, които нямат, винаги остават нещастни и злобни. След инцидента животът ми се преобърна. Ще бъда много по-внимателен и много по-добър", категоричен е ямболията.

Заради тежкото му състояние нито един от лекарите не се ангажира, че може да помогне на пострадалия. Препоръчват му да потърси помощ в София. Така Динко плаща на хеликоптер, за да го транспортира до "Пирогов" в столицата, където е поверен в ръцете на изключителен професионалист - проф. д-р Диян Енчев, началник на Четвърта травматологична клиника към болницата за спешно лечение.

"Ако нямах пари, нямаше да съм жив", лаконичен е Динко Вълев.