Първо в Lupa.bg: Докторът с 57 бона заплата вдигна палат в Пазарджик

Крими
15:00 - 17 Септември 2019
43037
Първо в Lupa.bg: Докторът с 57 бона заплата вдигна палат в Пазарджик

Кардиологът д-р Петър Лазов, който бе разконспириран от Нова телевизия, че получава 57 000 лева месечна заплата от масово поставяне на стентове на болни и здрави пациенти, е построил истински палат в баровски квартал на Пазарджик, научи Lupa.bg.

къщата-мечта се намира срещу кортовете „Писковец” и е вдигната за по-малко от година. Преди това медикът живеел в обикновена панелка в жк. „Запад” срещу магазин от популярна регионална верига.

Петър Лазов е един от тримата инвазивни кардиолози в пазарджишката болница. Той поставя стентове по безкръвен метод на хора със сърдечни проблеми. Заплащането за този труд навсякъде в страната е между 4000 и 8000 лева, дори в частните болници.

Някои от светилата в сърдечната хирургия получават и по 12 000 лева. Здравната каса заплаща на болниците 4 500 лева за тази процедура, а лечебните заведения дават до 15% от тези пари на лекаря, който я извършва. В Пазарджик директорът на болницата дава на д-р Лазов близо 50%. Така той получава по около 2000 лева за 30-минутната интервенция.

В разследването си от телевизията разкриват, че д-р Лазов, за да взема още повече пари, извършва процедурата буквално на „конвейр“ и вижда нужда от поставяне на стент на всеки пациент, дошъл на преглед. Слагал стентове и на напълно здрави хора, като ги заблуждавал, че имат стеснение на кръвоносен съд в сърцето.