Първо в Lupa.bg: ЕКС - новата легенда в БГ музиката

Групата е съставена от трима от най-емблематичните вокали на пънк и ска движението у нас

Новини
11:36 - 18 Април 2019 (обновена)
5270
Първо в Lupa.bg: ЕКС - новата легенда в БГ музиката

Родните меломани ще могат да се насладят на свои любимци, макар и не като част от оригиналните си групи, с които са свъзани.

Групата ЕКС, чиято абревиетура е съставена от първите букви на имената на Ерол от Уикеда, Кольо Гилъна от Контрол и Светльо от Хиподил и Svetlio & The Legends, усилено репетира и съвсем скоро ще избухне със своя първи концерт.

10 май от 22:00 часа в "Сити стейдж" в София, ЕКС ще демонстрира силата и магията на българската музикална вълна от 90-те.

Всъщност, ЕКС е групата на тримата тенори (от които двама са баритони) - достопочтените проповедници на пънк и ска музиката у нас - лицата Николай Йорданов - Гилъна, Светльо Витков и Ерол Ибрахимов.

Представете си най - яките парчета на Контрол, Хиподил и Уикеда, събрани на една сцена.

Останалата част от бандата обаче е обвита в мистерия, но ще ви я разкрием - Мъни (Холера, КГБ, Сетльо & Легендите - китара), Петър Александров - барабани (Легендите и още около 50 групи), Brass Trompetopitek (а.к.а. Влади Митин - тромпет).

Има и един панист в тази банда - Венци Мицов, който участва в много музикални проекти, а днес, на 18 април, е и рожденик.

"Може би бихте могли да я наречете супергрупата на българският пънк и ска, но подобни понятия при пънкарите не важат. Това със сигурност е група, в която всички участници са нещо повече от мои колеги - те са мои братя по пънкария! Тази група ме накара да преосмисля желанието си никога повече да не се качвам на сцената.
Благодаря за вниманието и да знаете - ПЪНКО НЕМА ДА УМРЕ!", сподели Мицов.