Първо в Lupa.bg: Емил Костадинов ще култивира българските фенове

В подхода за интегриране ще му помага и Борислав Попов

Спорт
15:37 - 12 Декември 2019
1560
Първо в Lupa.bg: Емил Костадинов ще култивира българските фенове

Членовете на Изпълкома на БФС - Емил Костадинов и Борислав Попов, ще направят опит да култивират българските фенове на футбола. Двамата ще участват заключителната среща по проект LIAISE (Liaison-based Integrated Approach to Improving Supporter Engagement – Интегриран подход за подобряване на ангажираността на привържениците), финансиран от Европейската Комисия и УЕФА.

Срещата ще се проведе на 17 декември от 11.00 ч. в Национална футболна база "Бояна".

БФС e поканен за участие заедно с Футболните асоциации на Швеция, Франция, Чехия, Ирландия, Полша и Португалия.

Водеща организация по проекта е Supporters Direct – организация, работеща за повишаване ролята на привържениците и на служителите за връзка с привърженици при подготовката и провеждането на футболни срещи.

Идеята на проекта е да окуражи футболните власти и партньорските агенции да признаят смисъла и значението от засиления диалог и комуникация между служителите за връзка с привърженици и футболните и публични власти чрез по-добро взаимно разбиране и прилагане на добрите практики.

Важна в случая е обмяната на опит при организация на футболни срещи, както и обучението по време на семинарите. В работата участват и много външни експерти.

Оценката за работата на участниците и на резултатите се извършва от външен експерт, което спомага
за обективна оценка.

Проектът ще приключи с план за действие за всяка отделна футболна федерация с цел подобряване организацията на футболните срещи.