Първо в Lupa.bg: Ето го 15-годишния ром, потрошил 20 коли в София (ГАЛЕРИЯ)

През ключалката
13:30 - 10 Ноември 2021 (обновена)
25928
Първо в Lupa.bg: Ето го 15-годишния ром, потрошил 20 коли в София (ГАЛЕРИЯ)

Lupa.bg разкри самоличността на 15-годишния каскадьор, който при гонка с полицията в София потроши 20 коли и рани трима човека. Безумецът се оказа от ромски произход - Мигел Ангелов, който във фейсбук се представя като ММА бияч, макар че разполага с физика на балерина.

Мигел е залял стената си с клипове, на които шофира лъскаво ауди под акомпанимента на дива чалга. Проверката ни показа, че бащата на Мигел се казва Иван Ангелов. Колата, с която ненормалникът се опита да избяга от ченгетата, е регистрирана на 26 юни, оттогава датира застраховка „Гражданска отговорност” към „Лев Инс”.

Не е ясно дали застрахователят ще поеме някаква част от щетите, причинени при опита за бягство на Мигел Ангелов, в казуса се наместват много фактори, обясни наш източник.

Ромът потресе София вчера, след като трима души пострадаха при тежка катастрофа на кръстовището на "Опълченска" и "Цар Симеон" в центъра на столицата.

До мелето се е стигна след гонка с полицията. Ранените са приети в "Пирогов". Безумието стана около 16,30 ч., когато Мигел не спрял на полицейска проверка. При бягството си невръстният ром без шофьорска книжка удари джип и бус на "Опълченска". Там са блъснати общо 6 превозни средства, сред които и два автобуса.

По време на преследването с патрулката, започнало от Владая, циганинът ударил общо 20 коли, преди да бъде спрян и арестуван. В района на катастрофата се изсипаха няколко патрулки и линейки, както и една кола на Пожарната.

Когато му поставили белезниците, ченгетата открили, че шофьорът, предизвикал незапомнената гонка в София, завършила с тежка катастрофа и пострадал, е едва 15-годишен.

"Колегите в района на село Владая забелязват лек автомобил, който не е спрял на пешеходна пътека, и едва не е ударил пешеходец", разказа в ефира на "Здравей, България" главен инспектор Тони Славеев от СДВР.

По думите му водачът не е спрял на звуков сигнал и полицейска палка и се е опитал да избяга, започвайки гонка с органите на реда.

"Водачът преминава на червено през над 10 големи кръстовища в столицата. Удря 12 автомобила, включително патрулка. Шофьорът е задържан в Трето районно управление. В кръвта му не са открити алкохол или наркотици. Той обаче е неправоспособен", допълни инспектор Славеев.

Видеото с зверското шофиране с 215 км/ч на неправоспособния Мигел ТУК