Първо в Lupa.bg: Ето го пострадалия полицай (снимки)

51-годишният Кирил Петков над две десетилетия работи в МВР

Новини
15:45 - 22 Ноември 2022
5926
Първо в Lupa.bg: Ето го пострадалия полицай (снимки)

Кирил Петков е тежко пострадалият полицай в катастрофата с буса с мигранти на Околовръстното шосе в София, която стана във вторник сутринта, научи Lupa.bg от свои източници в МВР. Той все още е между живота и смъртта. Ченгето е на 51 години и работи повече от две десителетия в системата на полицията. Ползва се с отлична репутация сред колегите, два пъти е награждаван.

Както вече съобщихме, служителят на реда е в тежко състояние с опасност за живота. Настанен е за лечение в болница „Света Анна“ в София. Той е с черепно-мозъчна травма със счупени кости на черепа, хематом и сериозно увреждане на мозъка. Кирил Петков е настанен в реанимация, като поне за денонощие ще бъде в медикаментозна кома.

От болничното заведение уточниха, че са използвали всички възможности за лечение на служителя на реда. Полицаят е опериран в отделението по неврохирургия и остава на апаратна вентилация. Лекарите не се ангажираха с никаква прогноза. "Най-важни са първите 24 часа. Дано да издържи", коментираха медици.

Преди няколко години Кирил е създал семейство. На 15 септември 2016 г. той се е оженил за дългогодишната си приятелка Поли.

Полицаят на почивка през 2015 г.

Съпругата на полицая Поли Петкова се моли Кирил да оживее и отново да си е у дома