Първо в Lupa.bg: Eто я петата колона на Путин в "Промяната"

Политика
08:59 - 25 Февруари 2022
9839
Първо в Lupa.bg: Eто я петата колона на Путин в "Промяната"

Справка за гласуванията във вчерашния динамичен за Народното събрание ден, в който шест часа депутатите не можаха да избистрят какво точно да съдържа декларацията за осъждане на руската инвазия, разкри от кого е съставена петата колона на Владимир Путин в групата на "Промяната". 

Народните избраници на тандема Кирил Петков-Асен Василев - Константин Бачийски и Юрий Козлов са двамата, предали общия тон, за който премиерът апелира от дни в контекста на войната, и са гласували с "въздържал се" срещу налагането на санкции спрямо Москва. 



Общо 14 - от "Възраждане" на русофила Костадин Костадинов и един от БСП дадоха вот "против", 20 се въздържаха (от БСП и ПП), но въпреки срамните им гласове, подкрепата за пакета санкции, която българският парламент изразява с ЕС и НАТО, бе приета. 

Константин Бачийски беше кандидат за кмет на Бургас, впоследствие като основател и шеф на партия Средноевропейска класа се превърна в една от трите партии мандатоносители за участието на "Промяната" в парламентарните избори, които спечели. 

Според официалната биография на другия рублофил - Юрий Козлов, който бе издигнат като подгласник на водача за изборите в София-област, е филолог по образование и работи като учител. "Той иска да работи активно за изкореняването на корупцията, премахването на явлението “работещи – бедни”, получаването на достойни пенсии от всички пенсионери и върховенство на закона. “За мен “Продължаваме Промяната” е вяра и надежда за по-добро бъдеще за България”, казва въпросният при представянето си за вота миналия ноември.