Първо в Lupa.bg! Фандъкова полага клетва, Волен си даде пас (СНИМКИ)

Политика
10:30 - 12 Ноември 2019 (обновена)
6383
Първо в Lupa.bg! Фандъкова полага клетва, Волен си даде пас (СНИМКИ)

Кметът на София Йорданка Фандъкова положи клетва пред Общинския съвет. Днес е първото заседание на Столичния общински съвет.

Репортер на Lupa.bg видя, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров не даде клетва по време на изговарянето. 

Полина Витанова, председател на ОИК заяви на церемонията: "Да загърбите личните си интереси и политически пристрастия. Приемайте предизвикателствата с мъдрост и целеустременост. Успешен мандат".

Фандъкова встъпва в длъжност за четвърти мандат.

Тя пожела на колегите си да следват нуждите на гражданите и да отстояват на първо място тях.

Първото заседание в новия местен парламент беше открито от Грети Стефанова от "Демократична България", която е най-зрелият общински съветник в СОС.

"Пожелавам на всеки един от нас да докаже, че има морал в политиката, да отстоява интересите на гражданите на София и да следва единствено собствения си инстинкт", приветства Стефанова останали общински съветници в началото на заседанието.

"Наясно сме, че носим най-голямата отговорност като най-голяма група в общинския съвет на София" споделиха от групата на ГЕРБ.

27-те представители заявиха, че разчитат не само на тях самите при взимане на решение, но и на подкрепа от останалите политически сили.

"Пожелавам да сме здрави и да правим по-добри неща за София. Промяна или подмяна? Сега ще разберем кой наистина е готов за промяната", каза пред колегите си общинският съвет от БСП Калоян Паргов в първата си реч от започващия мандат.

От Българската православна църква пожелаха на новите столични общински съветници да вършат работата си отговорно и устремено.

Общинските съветници са 61 на брой.

Снимки: Агнес Методиева