Първо в Lupa.bg: Фенове на „Левски” подсилват протеста в София

Топ
15:28 - 29 Януари 2020
4915
Първо в Lupa.bg: Фенове на „Левски” подсилват протеста в София

Протестът в центъра на София ще се подсили от сериозна група левскари, научи Lupa.bg. Феновете всеки момент ще се влеят в разбунтувалите се хотелиери и ресторантьори, които вече блокираха „Орлов мост” с искане за намаляване на ДДС. Първоначално те се събраха пред Народното събрание, въпреки постигнатото снощи споразумение с Министерството на финансите.

Повод за гнева на сините вероятно са проблемите на техния благодетел Васил Божков, който по последни данни е напуснал скоропостижно България още в неделя заради акция на прокуратурата и МВР, която днес затвори офисите му. Криминалистите ровят за документи, свързани с „Национална лотария”.

Заради драмата сините привърженици ще подкрепят бунта на дребния и среден бизнес. Според споразумението с властта Наредбата за въвеждане на софтуерите за управление на продажбите се отлага с 6 месеца. Въпреки това пред Народното събрание протест все пак има. Хотелиери и ресторантьори искат намаляване на ДДС-то. След срещата Владислав Горанов каза, че при отлагането на Наредбата, която притеснява бранша, първите три месеца ще бъдат използвани за съвместна работа с експертите на съответните организации и  НАП. Това се прави с цел да се постигнат изясняваният неяснотите, за които претендира бизнеса.

Министърът на финансите обеща, че в следващите седмици ще бъдат проведени и срещи по отношение на режима за запечатване на търговските обекти.

Протестът на хотелиерите беше подкрепен от „Възраждане“, „Изправи се.БГ“ и БСП. „Днес парламентарната група на "БСП за България" се включи в протеста с искане за оставка на вредното правителство на Бойко Борисов”, написа Корнелия Нинова във фейсбук.