Първо в Lupa.bg: Феновете на Левски привиквани в полицията

Лидерите на агитката няма да протестират пред Народното събрание в защита на Васил Божков

Актуални новини
11:20 - 31 Януари 2020
8763
Първо в Lupa.bg: Феновете на Левски привиквани в полицията

Слуховете, че феновете на Левски готвят протести заради случващото се с благодетеля им Васил Божков, притесниха правителството. От няколко дни лидерите и тарторите на Сектор "Б" са викани поетапно в различни полицейски управления, за да споделят позицията на Южната трибуна и да кажат ще има гражданско неподчинение, каквото се готвеше за днес, научи Lupa.bg.

Голяма част от привържениците на сините, ходили до районните управления, са с различни провинения и присъди от преди време. Те обещали, че няма да има протести и няма да има защита за Васил Божков, който е погнат от държавата и е издирван.

Болшинството от редовите и обикновени фенове на сините искат да излязат на улицата и пред парламента да бранят своя любим клуб, но липсва организация. 

В случая няма кой да ги поведе и да ги организира. По всяка вероятност до дни Левски ще има нов собственик, който да замени Васил Божков и да налива пари в клуба от "Герена". Това е успокоило и лидерите, които имат надеждата, че пак ще могат да получават пари за "своята работа" - блага, от които бяха лишени след идването на Божков, но не смееха да надигнат глас срещу един от най-влиятелните българи у нас.

Със сигурност в протестите, ако има такива, няма да участва хулиганската групировка "София Запад". Над 20 от членовете на групировката са с наказания по Закона за спортното хулиганство и при ново провинение рискуват да се озоват в затвора.