Първо в Lupa.bg: Фитнесите пустеят, басейни гъмжат от хора (СНИМКИ)

Новини
17:30 - 11 Февруари 2021
4552
Първо в Lupa.bg: Фитнесите пустеят, басейни гъмжат от хора (СНИМКИ)

Голяма част от по-малките фитнеси у нас фалираха, а друга се опитва да оцелява в условията на пандемия. На този етап работят нормално, доколкото е възможно да се говори за нормалност, само по-големите, а доста от помещенията вече пустеят и се отдават отново под наем, тъй като уредите в тях са разпродадени.

Намалените приходи на залите и слабото посещение се дължи на заповедта да няма повече от 30% заетост и за да има социална дистанция между спортуващите.

Една част от хората са с маски и работят с инструктори, а други го карат по-лежерно, но навсякъде има дезинфектанти и табели с предупреждения и указания. 

В басейните положението е доста по-различно. Те се посещават масово, хората плуват на воля и не се притесняват. Едни се осланят на това, че водата е с много препарати, които не позволяват да се развиват бактерии.

Разбира се, и там мерките са взети - дезинфекция, мерене на температура, използване на калцуни при влизане и излизане, както и обработване на помещенията и съблекалните с препарати на всеки кръгъл час.

Снимки: Агнес Методиева