Първо в Lupa.bg: Главата на Костов е на дръвника, скандалите в Левски не стихват

Генчев и Чиликов са фаворити за горещия пост на "Герена", шефове искат незабавна треньорска смяна

Спорт
16:00 - 29 Април 2024
4767
Първо в Lupa.bg: Главата на Костов е на дръвника, скандалите в Левски не стихват

С настъпване на края на първенството, задаващото се лято и високите температури, сивите облаци над "Герена" се сгъстяват. В Левски вече започнаха да търсят нов треньор, който да заеме мястото на компрометирания вече Николай Костов. Роденият в Добрич 60-годишен специалист може да бъде освободен и преди края на шампионата, научи Lupa.bg.

Костов загуби поредно дерби с ЦСКА, този път отстъпвайки с 1:3 на вечния съперник, а след това той си позволи да отправя нелицеприятни думи по адрес на журналист след края на срещата. По време на двубоя крайни фенове на Левски потърсиха саморазправа в Сектор "В", където бяха настанени официалните лица на "сините", а само бързата намеса на охраната предотврати нови грозни гледки на националния стадион.

Хора от управата на Левски са настояли Николай Костов да бъде махнат на мига, но на този етап това според други ще е прибързано решение и искат да го оставят още малко. Така и така кампанията вече е пропиляна...

Две са спряганите имена за треньор на Левски от новия сезон - Станислав Генчев, който прави фурор с Крумовград, класирайки го за плейофната шестица, и Георги Чиликов, научи Lupa.bg.

Ако в близките дни бият шута на Костов от "Герена", което също е много вероятно, има опция до лятото отборът да бъде воден от Красимир Петров. Ясно е, че дните на Костов са преброени, след като в последните пет двубоя отборът допусна четири тежки загуби – две от ЦСКА с по 0:2 и 1:3, от Лудогорец (1:5) и Черно море (1:3).

Договорът на Костов е до края на кампанията, като е възможно той дори да не бъде изпълнен. И наставникът сам да си тръгне, разтрогвайки по взаимно съгласие.

Малък е вариантът Ники Костов да получи нов договор, за който преди дни Наско Сираков намекна, но това може да стане единствено при условие, че треньорът класира Левски за евротурнирите. Третото място вече е химера, а важно може да се окаже и четвъртото, което при дадени обстоятелства праща на бараж за Лигата на конференциите.

И в същото време скандалите на "Герена" продължават, този път и в школата на Левски. На любопитен диалог са станали свидетели зрителите на детски мач на Левски.

Зетят на Наско Сираков – Георги Коруджиев, се заял с треньора на вратарите Калоян Дренков и дори се опита да го изгони от терена, защото отказал да "движи краката" на вратарите, както Божидар Митрев правел с Пламен Андреев.

От известно време на "Герена" се говори, че Коруджиев коли и беси в школата, държи се нагло с колегите си, а очевидно и не се притеснява от нищо.

В същото време бившият член на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев извади статистика за представянето на "сините" в дербитата срещу ЦСКА и Лудогорец в ерата на Наско Сираков.

Тя е разделена на две – с треньор Станимир Стоилов и с всички останали наставници по времето на този период. Цифрите ясно показват, че 26-кратният шампион на България се е представял доста по-добре в тежките сблъсъци, начело с Мъри, който вкара Гьозтеве в елита на Турция.

"В началото на Страстната седмица малко статистика за футболния фалит на Левски.

Нищо от последните мачове не е изненада.

Сираков (без Мъри) няма победа срещу ЦСКА в последните 4 години – пет загуби в 8 мача с "червените". Срещу Лудогорец са само загуби – седем от 7 мача*. Общо 12 поражения срещу директните конкуренти и нито една победа.

В периода на Мъри е съвсем друга картина. Доминация над ЦСКА (загуба само в първия мач с все Шелис, Зайков и т.н., след което без допуснат гол в четири мача, в т.ч. две победи и Купа) и реална конкуренция на Лудогорец (два успеха и три равни в 9 срещи, в т.ч. отстраняването за купата).

Мъри не е разполагал с по-голям бюджет. Напротив, в момента бюджетът за заплати в Левски е по-висок. Разликата е, че в онзи период "чалготеката" на "Герена" беше затворена и се работеше правилно.

На личните нападки не съм отговарял и няма и да го правя. Фабриката за илюзии обаче започна да издиша.

*Първата победа срещу Лудогорец ще е след няколко седмици, но тя няма да е повод за гордост".