Първо в Lupa.bg: Големия Дамбовец хвърлил бомба на протеста, в ареста е (СНИМКИ)

Общество
12:09 - 02 Септември 2020
24671
Първо в Lupa.bg: Големия Дамбовец хвърлил бомба на протеста, в ареста е (СНИМКИ)

Пламен Стоянов, познат в ъндърграунда като Големия Дамбовец, е арестуван преди минути на протеста в центъра на София заедно със сина си Димитър, научи ексклузивно Lupa.bg от свой читател по върховете на МВР.

Бизнесменът от Кремиковци е задържан по подозрение, че хвърлил бомба на бунта, наречен Велико народно събрание, събрал днес хиляди българи в „триъгълника на властта” между президентството, Министерския съвет и Народното събрание. От снимките, с които се сдобихме, става ясно, че бизнесменът е удрян по време на ареста - лявата вежда на Големия Дамбовец е сцепена.

Според непотвърдена информация от МВР в ареста е синът му Димитър Стоянов.

Братята Пламен и Йордан Стоянови, известни в Кремиковци като Ждрольовците или Дамбовците, често имат проблеми с  правосъдието. Бизнесмените дължат възхода си на баща си Димитър, който макар и със завършен седми клас, развива успешна търговия веднага след падането на комунизма.

Таткото проявява завиден търговски нюх и се оказва собственик на няколко магазина на територията на столичната община Кремиковци. Заедно със синовете си той приватизира местното ТКЗС. Според запознати братя Стоянови, които в с. Кремиковци са обявени за благодетели на годината, са плащали на Алексей Петров такса “закрила”.

На челната снимка: Пламен Стоянов - Големия Дамбовец (вдясно) и синът му Димитър, са натикани в кола на жандармерията