Първо в Lupa.bg: Христо Ковачки духна в Кан

Личности
17:59 - 05 Февруари 2020
20096
Първо в Lupa.bg: Христо Ковачки духна в Кан

Властелинът на тока Христо Ковачки е духнал към Кан, научи ексклузивно Lupa.bg от свой човек от обкръжението на бизнесмена. Мултимилионерът е във Франция от седмица, след като „къртица” във властта изпяла, че се готви акция срещу него заради драмата с горенето на италиански боклук на площадка „Брикел” в Гълъбово.

„Бизнесменът притежава страхотно имение в Кан, където живеят съпругата му - фолкпевицата Десислава и децата им. Преместиха се преди години, когато в България вилнееше бандата за отвличания „Наглите” и останаха там”, обясни информаторът ни.

Ковачки се покри в Меката на баровците от цял свят - Кан

Причината да се изнесе овреме към Франция е, че ако България го обяви за издирване - национално или международно, баровецът може за кратко време да организира евакуацията на цялото си семейство в спокойна, уютна и недостижима за Темида точка от земното кълбо.

По-рано днес прокуратурата започна тараш в офиси на свързваното с бизнесмена Христо Ковачки дружество „Брикел” и на „Траш юнивърс” ЕООД в Гълъбово заради контейнерите с италиански боклук, които бяха открити на пристанище Варна-запад без редовни документи.

Акцията е в рамките на разследването за внос на 127 контейнера с отпадъци от Италия, извършен в нарушение на законовия ред, посочват от прокуратурата. За това нарушение законът предвижда лишаване от свобода до четири години и с глоба от 2 хил. до 5 хил. лева. Междувременно днес се очаква първите 28 от откритите контейнери да бъдат върнати обратно в Италия за сметка на изпратилото ги дружество - „Дентичи пантелоне” от Салерно.

Първите контейнери  пристигнали на пристанището на 9 октомври 2019 г., а до 25 ноември миналата година били разтоварени общо 127 контейнера с временен режим на съхранение до 90 дни.

Товарът им бил описан като пластмасови и каучукови отпадъци, но е установено, че в пратката има текстил, стъкло и дърво. Отпадъците са предназначени за получателя - „Блацион” ООД в София. Дружеството е собственост на македонските граждани Блаже Игнатов и Горан Ангелов и на италианците Винченцо Трасари и Ецио Боче.