Първо в Lupa.bg: И фитнесите отварят от понеделник?

Общество
14:39 - 15 Май 2020
4077
Първо в Lupa.bg: И фитнесите отварят от понеделник?

Добрите вести след края на извънредното положение не спират. След като паднаха КПП-тата, отвориха планините и заведенията на открито, от понеделник вероятно ще ни пуснат и във фитнес залите, научи Lupa.bg от източници в парламента.

Засега официалната информация гласи, че спортният министър Красен Кралев дискутира идеята на среща днес с представители на Българската асоциация за здраве и фитнес, на която двете страни да обсъдят отварянето за посетители на фитнес залите и залите за индивидуален спорт, потвърди БГНЕС.

Срещата започна в 14 ч. в сградата на Министерството на младежта и спорта, като след нейния край се очаква Кралев да издаде заповед, с която се разрешава посещението на фитнеси при спазване на всички противоепидемични мерки. Най-вероятно любителите на фитнеса и другите тренировки на закрито ще могат да се завърнат в залите от началото на следващата седмица.

В последните дни ММС постепенно разреши подновяването на много спортни дейности, включително всякакъв аматьорски спорт на открито, както и започването на групови тренировки от страна на професионалните футболни отбори. Със заповед на Кралев бе обявено, че сезонът в Първа лига ще бъде подновен на 5 юни с мачове при закрити врати.